Naar begin Terug

Santiago de Compostela

Hartelijk dank.........

Voor alles wat hier over onze pelgrimstocht op website Koew8.nl verschijnt bedanken wij de webmaster en alle andere medewerkers die het mogelijk maken dit te realiseren. Dit is gewoon fantastisch. Heel erg bedankt. Wij zullen proberen om onderweg verslag te doen en dit tijdig door te sturen. Helaas zal dat niet elke dag lukken, maar we zien wel.


Jo de Caluwé en Eddy Verschraegen

“De reis naar Santiago is moeilijk, tot men er aankomt”

(naar een Chinees spreekwoord)

De route

Als basis hebben we een combinatie gemaakt van twee bestaande routes nl.: "Langs oude wegen" en de "Camino Frances".

We starten in Koewacht en gaan in zuidelijke richting. Voorbij Chimay zoeken we de weg naar Reims en vervolgens Epernay om tenslotte in Verdon aan te komen. Daar hebben we afgesproken met Tosca en Erik. Zij runnen hier een erg leuke "Chambres d'Hôtes".

Vervolgens beginnen we vanaf Chalons-sur-Marne "Langs oude wegen" te volgen. Deze route leidt ons via Troyes en Vezelay naar Nevers. Daarna gaan we in westelijke richting om het Centraal Massief heen en zakken af via Cahors naar Lourdes. In Oloron eindigt het eerste stuk.

Een of twee zware bergetappes brengt ons over de Pyreneeën naar St. Jean-Pied-de-Port. Van daaruit volgen we de beroemde Camino Frances die via Pamplona, Burgos en Leon naar Santiago de Compostela voert.

Natuurlijk volgt er daarna nog een tochtje naar Cabo Finisterra, het uiterste westelijke puntje van Spanje. Het einde van de wereld in de  Middeleeuwen. Daar verbranden we onze pelgrimskleren.

De weg kwijt

Nee, dat kan niet meer...... Sinds Jo zijn 65e verjaardag op 8 augustus staat er een echte ANWB wegwijzer voor de deur. Een cadeautje van de kinderen. Grandioos in stijl uitgevoerd, wijzend naar de Belgische grens die we als eerste zullen passeren. Nu maar hopen dat we onderweg nog meer van deze borden tegen komen, dan kunnen de kaarten en de Garmin in de fietstas blijven.

Afgelegde afstanden:

Koewacht - Santiago de Compostela 2753 km

Koewacht - Kaap Finisterra 2845 km

In totaal hebben we 2968 km. gefietst.

Voor het vertrek

Dag 01-10 Dag 11-20 Dag 21-30 Dag 31-40 St Jacobus Het paspoort Wegwijzers Het wierookvat